Lena Johansson har varit med om många stölder på återvinningscentralerna.
1 av 2
Lena Johansson har varit med om många stölder på återvinningscentralerna.
Elektronik lämnad på återvinningscentralen.
2 av 2
Elektronik lämnad på återvinningscentralen.
BORÅS

Stölder på återvinningscentralerna

Thomas Lindberg: Vore tacksam för allmännhetens hjälp
1:41 min

I flera år har återvinningscentralerna i Borås haft problem med nattliga besök och stölder. Så sent som i tisdags upptäcktes hål i stängslet runt Fristads återvinningscentral.

Stora summor får varje månad läggas på att byta ut stängslen runt Borås återvinningscentraler. Flera gånger i veckan behöver man byta efter återkommande stölder som sker nattetid och ibland även dagtid.

Thomas Lindberg, arbetsledare på återvinningscentralerna i Borås menar att det främst är batterier, bilbatterier, skrot och elektronik som stjäls.

– Vi tror att en del beror är organiserade ligor som har hållit på i flera år. Sedan är det även stölder som sker för privat bruk, säger han.

Lena Johansson arbetar på återvinningscentralerna och ser ibland stölder med egna ögon.

– Ibland har de varit någon här i containern på morginen när vi har kommit hit. Då har de staplat högtalare på höjden för att kunna klättra i, säger hon. 

Thomas Lindberg säger att han vore tacksam om någon i allmänheten såg något och kunde lämna ett signalement eller registreringsnummer som kunde hjälpa polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".