Foto: Erika Larsson/SR.
1 av 4
Foto: Erika Larsson/SR.
Annicka Öst med den traditionella semlan till vänster och wrappen till höger. Foto: Erika Larsson/SR.
2 av 4
Annicka Öst med den traditionella semlan till vänster och wrappen till höger. Foto: Erika Larsson/SR.
Foto: Erika Larsson/SR.
3 av 4
Foto: Erika Larsson/SR.
Linda Andersson och hennes barn var sugna på lite fika. Foto: Erika Larsson/SR.
4 av 4
Linda Andersson och hennes barn var sugna på lite fika. Foto: Erika Larsson/SR.
BORÅS

Semmelwrappen är här

Finbageriet: Lättare än en vanlig semla
5:50 min

Med runt en månad kvar till Fettisdagen har nykomlingen semmelwrappen hittat till Sjuhärad. Månne dyker det upp en semmelpizza snart?


Nyligen kom ett konditori i Stockholm på idén med semmelwrap och det tog inte lång tid innan ett annat konditori i Trollhättan kontrade med en korv med bröd-semla.

Den varianten är Annicka Öst, ägare till Byttorps finbageri i Borås, inte alls sugen på att sälja. Wrappen däremot bakade man sin första redan igår. 

– Det har bara varit positiva reaktioner hittills. Det var ju bara igår som vi började med det här men redan har vi sålt en del, säger Annicka Öst.

Vad är det som skiljer den från den traditionella bullen, förutom de uppenbara skillnaderna i utseendet?

– Bullen är ju utkavlad så det smakar inte lika mycket fikabulle utan mer smarrigt och lite lättare.

Fikasugna boråsarna Linda Andersson och Susanne Yamin föredrar den traditionella semlan.

– Jag är nog mer av den traditionella typen, och tycker om bullen för mycket tror jag för att testa ett wrap. Men jag läste en artikel om att han i Stockholm tycker att man ska kunna äta semlan på språng och det tycker jag verkar bra. Fast själv vill jag nog kunna sitta ned och fika i lugn och ro, säger Linda Andersson.

– Jag såg inte ens att det var en semla, men den ser god ut. Det är jättekul med lite nytt fast jag gillar nog den traditionella bullen mer, säger Susanne Yasmin.

Annicka Öst var skeptisk till en början men ändrade sig när hon vant sig vid tanken på att göra om semlan i en ny tappning.

– Jag är traditionell och tycker att semlan ska ha en bulle och lock men efter påtryckningar av familj och vänner så tänkte jag att jag skulle testa i alla fall, säger hon.

Sedan premiären igår har man sålt över 60 semmelwraps men att Annicka Öst börjar baka korv med bröd-semlan till sugna boråsare är inte aktuellt.

– Jag har sett den lite snabbt på bild men jag skulle inte haka på den trenden. Wrappen är fin men korv med bröd-semlan gillar jag inte.

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".