Bockabyn. Foto: Bogartpojkarna.
Bockabyn. Foto: Bogartpojkarna.
BORÅS

Bockabyn rivningshotad trots motstånd

Kommunen: Troligtvis rivs det efter sommaren
1:35 min

Militärövningsplatsen Bockabyn mellan Borås och Rydboholm har länge huserat många aktiviteter. Nu rycker ett rivningsbeslut från kommunen allt närmare.

– Det är tagit ett beslut i lokalförsörjningsnämnden att det skall rivas, för att ingen kommunal verksamhet som är intresserad av att hyra eller driva det. Det står idag och kostar ganska mycket pengar, säger David Alm, avdelningschef på Lokalserviceförvaltningen.

En eventuell rivnings av Bockabyn har diskuterats länge, det trots att många försökt rädda lokalerna. Bland annat föreningen Bogartpojkarna som brukar spela använda platsen till att spela airsoft, ett slags krigsspel likt paintball fast med plastkulor. 

– En rivning vore väldigt tråkigt för vi kommer aldrig att få den här banan igen för det kostar helt enkelt för mycket. Så river kommunen det så tappar vi den bästa banan i Västsverige, säger Ola Mellin som är medlem i Bogartpojkarna.

Föreningen lade ett bud på att köpa Bockabyn, men enligt kommunen så nådde de inte upp till den prislapp som man ville ha.

– Det var inte ens i närheten. Det blev för billigt, så det kändes inte affärsmässigt. För att inte bryta mot kommunallagen så vill man ju hitta ett marknadsvärde, säger David Alm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".