Varg påkörd i natt

En varg påkördes och dödades vid midnatt på Riksväg 40 vid Sjögården i Hökerum. Det var vid midnatt som vargen påkördes, först av en personbil och sedan en buss.

Polisen har tagit hand om vargen då den som Kronans vilt  tillhör staten och den ska nu sändas till Statens  Veterinärmedicinska Anstalt i Uppsala för undersökning.

Vargen var i storlek som en schäfer.

Det finns inga vargrevir i Sjuhäradsbygden. De vargrevir som finns i Västsverige finns i Dalsland, där tre stycken revir finns och ytterligare ett finns i Tiveden. Det har dock setts varg i Sjuhäradområdet vid ett par ilfällen den senaste tiden. Den 16 januari sågs en varg på en väg söder om Gällstad. Vid nyår attackerade en varg ett får vid en gård i Sandared utanför Borås.
I fredags spårade länsstyrelsens rovdjursspårare en varg norr om Sandared men den gick mot Töllsjö. Vargarna kan röra sig över mycket stora områden och att den vandrar flera mil varje dag är normalt.

– Det rör sig flera vargar i området, igår spårade vi varg alldeles väster om  Borås och vi har en säker varg i Sollebrunn också, säger Länsstyrelsens rovdjursspårare Bertil Andersson.

Hade det inte kommit snö nu under dagen hade man kunnat spåra den påkörda vargen och se vart den kom från menar Bertil Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista