Inbrott på Service Team i Borås. Foto: Madeleine Korneliusson/SR.
Inbrott på Service Team i Borås. Foto: Madeleine Korneliusson.
BORÅS

Inbrotten fortsätter på Bergsäter i Borås

Service Team om inbrottet: Dyrt och en massa jobb
1:33 min

När de anställda kom till Service Team i Borås i morse möttes de av glassplitter. Nattens inbrott är det femte i området på ett dygn.

– Det som har hänt här i natt fick vi reda på i morse när vi kom till jobbet. Eftersom vi har vår verksamhet så ser man det rätt så snabbt, säger Jan Svedberg på Service Team i Borås.

Under helgen är det fyra företag runt Katrinedal och Bergsäter i Borås som har fått påhälsning av tjuvar. På Katrinedalsgatan stals kläder till ett okänt värde och på Rosendalsgatan låg mängder med verktyg utspridda när polisen kom till platsen i söndags. På båda platserna fanns det spår att gå efter, bland annat blodspår.

Och i natt fortsatte alltså inbrottsvågen med ännu ett inbrott. På Service Team i Borås har rutor och en glasdörr krossats längs med hela lokalen, och hos företaget mitt emot har man även där försökt krossa en ruta. 

Enligt Jan Svedberg är det ännu oklart om tjuvarna fått med sig någonting eftersom företaget inte får gå in i lokalen förrän polisen gjort en teknisk undersökning av brottsplatsen.

Hur känns det när man kommer till jobbet och så ser man något sånt här?

– Det är inte roligt. Som tur är är det bara materiella kostnader, men det är massor med jobb. Man ska gå igenom vad som försvunnit och koppla in försäkringsbolag. För oss företagare blir det en stor kostnad.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".