Borås Djurparks entré idag. Foto Sara Kvist.
Borås Djurparks entré. Foto Sara Kvist.

Borås elkunder fortsätter att bekosta djurparken

Borås stad fortsätter att låta elkunder och bilister betala för djurparken och sommartorsdagarna. Stadens skatteplanering friades i en dom i november.

Efter den friande domen i Kammarrätten sent i höstas fortsätter nu Borås Stad att ta vinster från vissa bolag för att täcka underskott i andra. Genom överföringarna slipper man betala skatt på de kommunala bolagens överskott.

Borås kommunstyrelse väntas i eftermiddag besluta att Borås Elnät får lämna ifrån sig 31 miljoner och Borås Parkerings AB nio miljoner.

Pengarna går till BoråsBorås, som bland annat finansierar sommartorsdagarna, som får 15 miljoner, Borås Djurpark får 14 miljoner och Textile Fashion Center sju miljoner.

Borås Energi och Miljö slipper överföra pengar. Förra året gjorde bolaget en vinst på 46 miljoner, men eftersom man håller på att samla kapital för att bygga det nya kraftvärme- och avloppsreningsverket på Sobacken slipper man omfördelningen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".