Facebook. Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Längsta Facebook-stoppet på fyra år

Vid sjutiden i morse slutade Facebook att fungera, men var åter uppe strax efter klockan åtta. Ingen har ännu kunnat säga vad felet berodde på.

Sverige, USA, Indien och många andra länder i Asien och Europa påverkades. Facebook jobbar för att ta reda på vad stoppet berott på, uppger deras PR-byrå till Sveriges Radios reporter. Även Instagram och dejtingappen Tinder gick inte att använda.

"Något har gått fel, vi arbetar på att lösa det så fort vi kan," skrev Facebook på sin hemsida enligt nyhetsbyrån Reuters.
I övrigt har ingen från den svårtillgängliga siten kommenterat huruvida stoppet berodde på ett driftsstopp eller någon sorts hackerattack.

När Facebook slutade fungera vände sig många istället till Twitter, där sarkasmerna och humorn snart flödade över under taggen #facebookdown.

Facebook var nere för en kort stund. Glad att det är tillbaka för nyss höll en kvinna ut sitt barn mot mig och bönade att jag skulle "gilla" det.

Ögonkontakt! Människorna i tåget visste inte vad de ska göra med sina sociala interaktioner. Situationen är spänd.

Stoppet var det längsta på över fyra år, då Facebook hade ett två och en halv timme långt stopp, skriver bland andra The Guardian.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".