Föräldraföreningen på Byttorpskolan: Fr.v: Linda Thiel Areqvist, Ann Holmgren och Vasso Siameti. Foto: Melissa Gustafsson.
Föräldraföreningen på Byttorpskolan: Fr.v: Linda Thiel Areqvist, Ann Holmgren och Vasso Siameti. Foto: Melissa Gustafsson.
BORÅS

Föräldrar larmar om Byttorpsskolan

Ann Holmgren: Det är hela skolans ansvar
1:54 min

Stökigt för eleverna och många som byter skola. Nu slår föräldrar återigen larm om den kritiska situationen på Byttorpsskolan i Borås.

P4 Sjuhärad har tidigare rapporterat om Byttorpskolan som haft problem med att föräldrar flyttat sina barn till andra skolor.

Enligt föräldrarna beror detta på att skolan brister i att uppnå sina mål eftersom det inte finns tillräckligt med resurser. Bland annat har språkresurserna för nyanlända nu blivit mycket sämre eftersom anslaget till skolan minskats.

– Det krävs en stor satsning på språk- och kunskapsutveckling bland peronalen på skolan. Det här är hela skolans ansvar, säger föräldern Ann Holmgren.

Hon och Vasso Siameti är med i Byttorpskolans föräldraförning och menar att man sedan i höstas valt att ytterligare skära ner på skolans resurser, vilket nu drabbar eleverna hårt.

Hayne Hedin, områdeschef för grundskolan i väster menar att Byttorpskolan får pengar enligt en fördelningsmodell.

– Byttorpskolan får, precis som alla andra skolor i väster, pengar utifrån den fördelningsmodell som finns. Där finns även parametrar som handlar om elevers insatsbehov med, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".