Jimmie Åkesson (Sd)
1 av 2
Jimmie Åkesson (Sd) lämnade in begäran om förlängd sjukskrivning på tisdagsmorgonen Robin Haldert / TT
Johan Österlund
2 av 2
Johan Österlund (SD). Foto: Joel Wendle.
POLITIK

Åkesson förlänger sin sjukskrivning

Österlund (SD), Borås: Finns många kompetenta i partiet
1:39 min

SD:s partiledare Jimmy Åkesson säger sig vara på bättringsvägen, men förlänger ändå sin sjukskrivning. I Borås ser man fördelar med att han varit borta.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson låter idag hälsa att hans återhämtning går åt rätt håll, men att det är viktigt att inte ha för bråttom tillbaka. Sjukskrivningen förlängs nu till 31 mars.

Johan Österlund sitter i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Borås och hoppas att Jimmie Åkesson ska kunna komma tillbaka så snart som möjligt.

– Vad jag har förstått så är han hemma med familjen och tar det lugnt. Han försöker återhämta sig, säger han.

Han menar att Jimmie Åkesson var en enorm tillgång i valrörelsen, men att Sverigedemokraterna också har många andra kompetenta personer.

– Mattias Karlsson gör det här jobbet bra och det finns fler personer bakom honom som gör ett grovjobb. Det är positivt att det finns andra duktiga personer som visar upp sig nu när Jimmie Åkesson är borta, säger Johan Österlund.

Han tror att Jimmie Åkesson ska kunna vara tillbaka i vår, så att han kan hålla det årliga vårtalet i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".