Robert Wells. Foto: Niclas Odengård.
Robert Wells. Foto: Niclas Odengård.
#MODEHETS

Robert Wells stödjer en skoluniform

1:28 min

Artisten Robert Wells sågar märkesfixeringen som florerar bland unga. Efter ett år i USA är han övertygad av att alla skulle må bättre av någon sorts skoluniform.

Du kan också bidra till P4 Sjuhärads reportageserie om modehets bland unga. Information om hur du tipsar hittar du i artikeln.

Robert Wells är just nu ute och berättar om 25-jubileet han har med konsertserien Rhapsody in Rock. I april spelar han i Borås.

Vi passade på att fråga vad han tycker om märkeskläder, och hur det påverkar unga.

– Jag är så extremt emot allt vad märkeskläder och trender heter. Där ska du inte sätta människans värde. Jag är inte uppväxt med det, och tycker inte det.

Wells jobbade i USA under ett år, och hade då sina barn i amerikanska skolor.

– Där hade man inte full uniform, men de hade en collegietröja med skolans märke och jeans - så ska det vara!

– Det är som när jag ska upp på scen; då klär jag om till jobbet. varför inte göra så i skolan? Det är hemskt om det skulle finnas en klädmobbing eller att "jag har bättre grejer än dig". Det får man inte.

Robert Wells har VIP-kort i Ullared, något han utnyttjar.

– Jag får faktiskt gå dit när det är stängt, och det gillar jag. Alla i Stockholm skryter om VIP-kort på Café Opera och Spybar. Det har jag i och för sig också, men då visar jag att "det här har ni inte".

Har du tips eller tankar om moderacet bland barn? Kommentera eller maila reporter magdalena.brander@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista