SKENE

Arbetsglädjen blev årets Kooperativ

Roger Sörman: Vi har strävat efter att komma hit
1:33 min

För sjunde året delade Coompanion Sjuhärad ut pris till årets Kooperativ i Sjuhärad. Årets pristagare för 2014 blev företaget Arbetsglädjen i Skene.

Arbetsglädjen i Skene har montering och packjobb åt företag, ett liknande arbete som Samhall tidigare bedrev i Skene.
Roger Sörman är grundare till företaget som dessutom satsar på att hjälpa personer med fysiska och psykiska nedsättningar till arbete.

– Det känns underbart för oss och vi har strävat efter att komma hit, säger Roger Sörman.

Det var när Samhall lades ner som han fick idén om att ta med sig de jobben som fanns där till något nytt. Han vill att människor ska kunna jobba i sin egen takt och känna trygghet på sin arbetsplats.

Coompanion Sjuhärads verksamhetsledare Anders Lindauer menar att Arbetsglädjen är ett lysande exempel på hur ett socialt företag utvecklar och driver sin verksamhet framåt. Detta utifrån de önskemål som kunderna har, samt de förutsättningar som medarbetarna har. 

– Arbetsglädjen skapar arbeten åt människor som står långt ifrån den traditionella arbetsmarknaden. Vi tycker att det är viktigt att uppmärksamma det kooperativa företagandet, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".