Bild från tidigare Gina Tricot Borås Grand Prix. Foto: Navaz Sumar.
Bild från tidigare Gina Tricot Borås Grand Prix. Foto: Navaz Sumar.
HÄSTHOPPNING

Rekordmånga tävlande i Borås Grand Prix

Arrangören: Vi blir många i år
1:02 min

Fler anmälningar än någonsin har kommit in till årets Gina Tricot Grand Prix på Borås. I år är även evenemanget miljöcertifierat.

I mitten av februari hålls både svenskt mästerskap inomhus i hoppning och Grand Prix. Speciellt för i år är att rekordmånga är anmälda till tävlingarna. Helene Hagström är tävlingsledare för tävlingarna.

– Tidigare har det varit runt åttahundra anmälda men i dagsläget är vi strax över tusen anmälda, så vi blir många i år. Anmälningsdagen går ut på söndag så det är möjligt att det kommer in fler anmälningar, säger hon.

Nytt för i år är också att evenemanget är miljöcertifierat. Något som även Borås kommun är delaktiga i.

– Vi kommer att tänka på allt ifrån vad man slänger för skräp till hur man tar sig till tävlingen. Borås kommun kommer hjälpa oss med bussar som kör ut åskådare. Då slipper de ta bilen, säger Helen Hagström.

Hon menar att det innebär ganska mycket med ett miljöevent men att de gör vad som går. Exempelvis tänker de på maten de äter och att den är ekologisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".