Områdeschef Lars Bengtsson. Foto: P4 Sjuhärad/Borås stad.
Områdeschef Lars Bengtsson. Foto: P4 Sjuhärad/Borås stad.
BORÅS

Områdeschef: Engelbrektskolan gjorde fel

Områdeschefen: Det är olyckligt
0:51 min

"Skolaktiviteter ska vara gratis, och elever får absolut inte bli utpekade". Ansvarig områdeschef i Borås dömer nu ut Engelbrektskolans resa förra veckan.

Som vi berättat åkte Engelbrektskolan i Borås på skolresa till operan i Göteborg förra veckan. De elever som ville fick gå på restaurang och stå för det själva.  Resten erbjöds att hämta ut smörgåspaket gratis och äta utanför.

Händelsen är nu anmäld till skolinspektionen, och har kritiserats brett för att blottlägga barnfattigdom.

– Jag tycker inte att det är lyckligt. Man borde ha planerat in och organiserat detta på ett annat sätt - att skolan erbjuder lunchpaket till alla elever. Det borde också varit upplagt så "att under dagen så kommer vi att äta lunch med matpaket", säger områdeschefen Lars Bengtsson som har ansvar för Engelbrektskolan.

Skolans rektor Bosse Leskinen sade igår att skolan inte kommer att göra fler utflykter - om Skolinspektionen bedömer att man gjort fel.

– Det kommer naturligtvis inte bli så att man ställer in alla framtida utflykter till en följd av detta. Det är ju ett viktigt inslag i skolans verksamhet så det berörs inte principiellt av denna fråga, säger Lars Bengtsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".