Viaredsvägen i backarna upp från Nabbamotet. Foto: Sara Kvist
Viaredsvägen i backarna upp från Nabbamotet. Foto: Sara Kvist
SJUHÄRAD

Trafikproblem i snöigt Sjuhärad

Det har fallit mycket snö i Sjuhärad, och det har varit mycket besvärligt på vägarna. Bland annat har långtradare fastnat i flera backar runt om i Sjuhärad.

Snöläget har fått Trafikverket att införa det som kallas Krisledning. På sina håll i norra Sverige har det kommit upp till 55 centimeter snö under natten.
Snöfallet har orsakat betydande trafikproblem, bland annat i Sjuhärad där personbilar haft det svårt att ta sig fram och vissa fall kört vägen.

Vid 08.30 fastnade en långtradare på väg 156 vid Skene Skog och vägen blev helt blockerad. På väg 156 körde även en personbil av vägen i närheten av Hyssna.

Vid 07.30 inträffade en olycka på väg 503 väster om Hällingsjö. Det var två bilar som frontalkrockade i närheten av Hägnen.

Två långtradare fick under morgonen stopp på riksväg 40 strax efter Rångedalaavfarten i riktning mot Ulricehamn. Lastbilar fastnade även på Viaredsvägen i backarna upp från Nabbamotet. 

I går kväll skedde ett par olyckor på riksväg 40 vid Rångedala och vid Gullered men ingen skadades allvarligt.

Det var också besvärligt för långtradare i backarna upp från Ulricehamn och tidvis var framkomligheten begränsad.

Trafik och Service: följ trafikläget här >>>

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".