Ulf Olsson idag. Foto: Madeleine Korneliusson.
Ulf Olsson. Foto: Madeleine Korneliusson.
BORÅS

Ulf Olsson minns klyftorna i skolan

Kommunalrådet: Tvingades välja promenad före slalom
3:25 min

Kommunalrådet Ulf Olsson (S) reagerar starkt på att elever på Engelbrektskolan i Borås erbjuds smörgåspaket medan klasskompisarna som har råd går på restaurang på skolresan. Han har själv känt sig utanför på grund av att inte ha råd.

– Jag minns själv under 80-talet att man hade friluftsdagar. Jag var en av dom som "valde" den kostnadsfria aktiviteten. Man fick ju säga att man inte tyckte det var spännande att åka skidor utan att det var bättre att promenera mellan Daltorpskolan och Målsryd. Alla förstod ju att så inte var fallet, men som barn vill man ju försvara sig.

Fortfarande 30 år efter händelserna så minns han situationen tydligt och det var också en av anledningarna till att Ulf Olsson engagerade sig politiskt. Därför reagerade han också starkt på P4 Sjuhärads rapportering kring Engelbrektskolan..

– Detta är oacceptabelt att skilja på elever på det här sättet, det ska inte ske i Borås och inte någonannastans i Sverige heller.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".