Områdespolis Rolf Edberg i Svenljunga, och besöksförbudsskylten som satts upp på Mogaskolan. Foto: Jenny Hellström.
Områdespolis Rolf Edberg i Svenljunga, och besöksförbudsskylten som satts upp på Mogaskolan. Foto: Jenny Hellström.
SVENLJUNGA

Misstänker droghandel på Mogaskolan

Polisen: En del har missbruksproblem
1:31 min

Mogaskolan i Svenljunga har problem med att tidigare elever och andra obehöriga tar sig in på skolan. Polisen befarar att det handlar om försäljning av droger.

Mogaskolan i Svenljunga har elever från förskolan till och med nian. Vid upprepade tillfällen har skolan fått avhysa olika personer från skolan - tidigare elever och andra obehöriga.

Skolan har därför infört besöksförbud för alla under 20 år, något som signaleras med stoppskyltar vid alla entréer.

Enligt Rolf Edberg, områdespolis i Svenljunga, är några av de tidigare eleverna som dykt upp på skolan kända av polisen och man vet att de använder droger.

– En del av dem som kommit till skolan har missbruksproblem, och då befarar man ju att det är någon form av droghantering som sker där eller möjligheten att handla.

– Vi har inget belägg för det, men det är en misstanke vi har, säger Rolf Edberg.

Skolans rektor Per Skansvik vill inte kommentera uppgifterna i radio, men säger att skolan under hösten har misstänkt att flera högstadieelever använder droger. Man har också gjort anmälningar om detta till de sociala myndigheterna.

Nyligen knivskars en av skolans elever av en 16-åring, som inte gick på skolan. En långvarig konflikt mellan de två ynglingarna ska vara bakgrunden, om den är drogrelaterad kan polisen inte säga idag.

Med anledning av incidenterna med obehöriga på eller vid skolan kommer polisen nu att vara mer synlig på skolan.  

– Ser de att vi är där ofta kan det bidra till att det minskar intresset att komma dit, säger Rolf Edberg - områdespolis i Svenljunga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".