Margareta Lövgren Foto: Niclas Odengård
Margareta Lövgren Foto: Niclas Odengård
POLITIK

Lövgren (M) förstår protester mot asylboende

Lövgren: Har full respekt för att det finns rädslor.
1:37 min

Protestbrevet mot asylboendet i Gullberg utanför Kinna har väckt starka känslor. Kommunstyrelsens ordförande Margareta Lövgren (M) vill informera bort den oro som uppstått.

P4 Sjuhärad har tidigare rapporterat om de starka reaktioner som Markbygdspartiets Henry Sandahls brev till Migrationsverket givit upphov till. I brevet protesterar Sandahl mot ett planerat asylboende i Gullberg utanför Kinna.

I brevet skriver man bland annat att flyktingboendet skulle leda till en otrygghet för människor som "är ute och går, motionerar och som rastar sina hundar i mörkret".

Många kommunpolitiker har reagerat och säger att de tar avstånd från Sandahls uttalanden. Kommunstyrelsens ordförande Margareta Lövgren håller inte med om det som skivats men vill inte fördöma det.

– Jag har läst brevet och tycker det är ett uttryck för människor som har en rädsla som jag inte förstår. Men världen är mycket vidare än vad min egen värld är och jag har full respekt för att det finns rädslor, säger Margareta Lövgren.

Hon menar att det är fel fokus att det ska handla om att kommentera någon annans kommentarer och har istället valt att arbeta på ett annat sätt.

– Jag tog kontakt med migrationsverket sedan jag fick reda på att brevet från Henry Sandahl skickats in. Vi har fört ett samtal om hur man skulle kunna få ut information och hantera den här typen av rädsla, säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".