Paradise Hotel-deltagaren Ylva Fogel tillsammans med gästerna. Foto: Peter Elvemo
1 av 3
Paradise hotel-deltagaren Ylva Fogel tillsammans med gästerna. Foto: Peter Elvemo
Paradise Hotel-deltagaren Michelle Iderborn fotar gäster. Foto: Peter Elvemo
2 av 3
Paradise hotel-deltagaren Michelle Iderborn fotar gäster. Foto: Peter Elvemo
Ylva Fogel dansar med gästerna. Foto: Peter Elvemo
3 av 3
Ylva Fogel dansar med gästerna. Foto: Peter Elvemo
NÖJE

Stjärnglans på turné - Paradise Hotel i Kinna

Längre inslag: "Detta är memories - crazy!"
12 min

På sociala medier följs de av hundratusentals, på nattklubbarna skapar de köer. I helgen var Paradise hotels deltagare i Kinna. P4 Sjuhärad följde med vår tids nya ungdomsförebilder.

Utanför Kinna stadshotell har vissa av gästerna väntat i 45 minuter. En och en släpps de in. Allt för få se några av deltagarna från höstens stora ungdomssuccé - dokusåpan Paradise hotel.

Inne i vimlet väntar Ylva, Michelle och Evelina. För den trogna tittaren välkända och etablerade namn. Vissa populära, andra mindre. Trions uppdrag: Festa, mingla och se till att gästerna har kvällarnas kväll.

Långt ifrån alla gäster har dokusåpakändisarna som anledning för att dyka upp. En lönelördag lockar gäster oavsett. Men för väldigt många är det en starkt bidragande faktor. Utanför hotellet väntar ett gäng killar. Samtliga har rest från Varberg.

– Det bidrar rätt så mycket. Jag har aldrig kommit till Kinna annars, säger en av killarna.

Programmet går i huvudsak ut på att ett ojämnt antal deltagare ska hitta en partner för att inte riskera att åka ut. En halv miljon kronor väntar vinnarna. 

Under hösten har programmet fått massiv kritik. Bland annat menar belackarna att det stärker könsroller och att mycket av fokuset hamnar på sex. Å andra sidan har programmet samtidigt försvarats för att tillåta kvinnor att ta plats och inte tvingas ursäkta sin sexualitet.

19-åriga Ylva Fogel var en av de deltagare som tog sig allra längst i programmet. I dag har hon 133 000 följare på det sociala mediet Instagram. Men att vara förebild är inget hon eftersträvar.

– När unga tjejer kommenterar det på mina Instagram så säger jag att jag inte vill vara en förebild. I alla fall inte för det jag har gjort i programmet. På utsidan så kanske, säger Ylva Fogel.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".