Christoffer Nordin, maskör och perukmakare på Borås Stadsteater. Foto: Melissa Gustafsson/Sveriges Radio
Christoffer Nordin, maskör och perukmakare på Borås Stadsteater. Foto: Melissa Gustafsson/Sveriges Radio
KULTUR

"Stormen" för barn roar - och oroar

Christoffer Nordin: Det är bara fantasin som bestämmer
3:57 min

På fredagen har barnpjäsen "Stormen - Fritt, väldigt fritt efter William Shakespeare" premiär. Två clowner spelar alla roller i en föreställning som är både tragisk och komisk.

Christoffer Nordin är maskör och perukmakare och har ansvaret för hur skådespelarna ser ut. Enligt honom är jobbet i det här fallet mycket varierande eftersom man hittar på nytt hela tiden. Det finns inga fasta ramar menar han.

–  Det är bara fantasin som bestämmer. I grund och botten gör man sminkningar och peruker. Det kan exempelvis också vara löständer men handlar om allt det yttre, säger han.

I föreställningen Stormen - Fritt, väldigt fritt efter William Shakespeare är det två clowner som spelar alla roller. De har bland annat på sig löständer och olika typer av hättor med hår i varierande färger.

Perukerna är gjorda av buffelhår. Det är en lekfull föreställning menar Christoffer Nordin.

– Vi tycker det är dags att få in lite mer lekfullhet och barnföreställningar. Det är en magisk värd man kommer in i.

Christoffer Nordin menar att alla verkar ha någon form av fobi för clowner numera men om man lär känna clownerna i föreställningen så märker man att de är världens snällaste.

– Vi ville få in någon form av tragik eftersom det är en Shakespeare-pjäs, något som inte går att komma ifrån. Men det är en väldigt rolig föreställning, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".