Björn Ranelid. Foto: Jessica Gow/TT
Björn Ranelid. Foto: Jessica Gow/TT
ULRICEHAMN

Ranelid är less på twitterbedragarna

Ranelid: Djupt tragiskt - kriminella har makten
4:29 min

På twitter sågade igår Björn Ranelid allt kring ICA-reklamen. Problemet är författaren Björn Ranelid inte har något konto, och efter fyra års nätmobbning har han ledsnat.

P4 Sjuhärad når Björn Ranelid när han sitter i bilen mot Ulricehamn. Ikväll uruppförs hans verk på Folkets hus i något som beskrivs som "Ett litterärt skådespel med både litteratur och teater".

Ranelid har många järn i elden och verkar även vara mycket aktiv på sociala medieplattformen Twitter. 
Under åren ska han bland annat beskrivit Jan Guillous böcker som ytterst onda, besvarat 5 300 hyllningar via datamaskintelegram på en dag och sträckt ut en hand till Stefan Löfvén.

Problemet är att det inte är Björn Ranelid som twittrar. Han har inget twitterkonto, och redan för fyra år sedan ondgjorde han sig över att någon stulit hans identitet och twittrar i hans namn.

Redan då talade han om att polisanmäla, men så har det inte blivit - än.

– Det är falskt och jag kommer polisanmäla det. Jag har försökt via mitt förlag, men det är så omständligt.

– Det är ju konstigt att kriminella fortfarande har makten. Eftersom det bara är jag i hela världen som heter Björn Ranelid är det djupt tragiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".