Foto: Hasse Holmberg/TT
Foto: Hasse Holmberg/TT
DANNIKE

Elevstrejk på Dannikeskolan - protest mot lärarflytt

Föräldern: Det sätter sina spår hos barnen
0:53 min

Föräldrar håller elever hemma från Dannikeskolan och strejkar i protest för att deras barns lärare har förflyttats till en annan skola.

Det är föräldrarna till eleverna i femte klass som håller sina barn hemma på grund av att barnens lärare har fått sluta utan att man fått någon förklaring.

– Vi litade på dem men efter jullovet var slut så förstod vi att något var på gång. Och nu i fredags förra veckan fick vi reda på att hon blir förflyttad till Dalsjöskolan, säger Pernilla Hjelte som är förälder till ett av barnen.

Enligt Pernilla Hjelte får föräldrarna inga svar från ledningen på skolan om varför läraren tvingas sluta och börja arbeta på en annan skola.

– De säger ingenting. Vi föräldrar får ingen förklaring från rektorer eller områdeschefer eller någonting. Det sker över huvudet på oss och på barnen givetvis, säger hon.

Är du rädd att det här kommer att påverka ditt barn på något sätt?

– Ja, det är en osäkerhet för oss alla. Först och främst så påverkas kunskapen och den sociala tryggheten i skolan, den ruckas ju på när en lärare försvinner. Det är andra gången som hon försvinner från barnen och det är klart att det sätter sina spår hos dem. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".