Engelbrektskolan och en smörgås. Foto: Claudio Bresciani/TT och P4 Sjuhärad.
Engelbrektskolan och en smörgås. Foto: Claudio Bresciani/TT och P4 Sjuhärad.
BORÅS

Engelbrekt frias av Skolinspektionen

Skolinspektionen friar Engelbrektskolan i Borås för den anmälda utflykten till Göteborg. Skolan bröt inga regler när man lät vissa elever gå på restaurang.

Som P4 Sjuhärad berättat åkte Engelbrektskolan i Borås på skolresa till operan i Göteborg för ett par veckor sedan. De elever som ville fick gå på restaurang och stå för det själva.  Resten erbjöds att hämta ut smörgåspaket gratis och äta utanför.

Händelsen anmäldes till Skolinspektionen, och kritiserades brett för att blottlägga barnfattigdom - att de som inte hade råd att äta ute kunde känna sig utpekade.

Efter en rekordkort handläggning har Skolinspektionen nu tittat på fallet, och man friar Engelbrektskolan.

– Uppgifterna i anmälan tyder inte på att personalen brutit mot några bestämmelser, säger Skolinspektionens presschef Carina Larsson till P4 Sjuhärad.

Vid enstaka tillfällen får skolan ordna utflykter som kan medföra "obetydliga kostnader" för familjerna, konstaterar man.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".