Callcenter.
Callcenter.
BORÅS

Rekryter snuvades på jobb på Transcom

Hanna Bernholdsson: Skulle ha frågat mer
1:36 min

13 personer skulle börja jobba på callcenterföretaget Transcom i Borås, men då försvann plötsligt de utannonserade tjänsterna. Hanna Bernholdsson kallades, och hon känner sig lurad.

Cirka två veckor har gått sedan den märkliga vändningen för tolv arbetssökade och Hanna Bernholdsson, numera Miljöpartiets ordförande i Borås.

Via bemanningsföretaget Uniflex fick alla komma på en introduktionsdag på callcenterföretaget Transcom där merparten av de 13 personerna uppfattat som de blivit erbjudna jobb.
I verkligheten fanns bara fyra tjänster där de utvalda skulle meddelas senare, men på grund av en förändring i en kundbeställning fick samtliga beskedet att inga fler anställda behövdes.

– Jag trodde de skulle vara mer rutinerade på just det här med information, men det kanske var något som hände den här gången, säger Hanna Bernholdsson.

Henrik Olsson är Sverigechef för Transcom. Han menar introduktionsdagen är ett vanligt inslag och ett bra sätt att visa upp företaget ge arbetssökande en chans att bekanta sig med miljöerna och arbetssättet.

– Det är naturligtvist olyckligt om de här personerna har fått fel uppfattning. Och vi brukar vara väldigt tydliga med vad vi brukar göra den här introduktionsdagen.

Samtidigt poängterar Olsson att Transcom vid tidpunkten verkligen var i behov att anställa fyra stycken.

– Just i det här fallet blev det tyvärr inga arbeten alls eftersom vår kund fick en snabb förändring på sin sida och därmed blev det inga arbetstillfällen här. Det positiva är att vi har många nya öppningar så vi räknar med att växa med minst 200 personer 2015. Och det här personerna är naturligtvis välkomna att söka sig till oss igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".