NORRMALM

Skulle fråga om vägen - blev rånad

En man i 25-års åldern rånades tidigt i morse när han stannade en bil för att fråga om vägen. Istället för att hjälpa viftade föraren med ett skjutvapen och tvingade till sig pengar.

Det var vid halvfyra-tiden nu på söndagsmorgonen som mannen i 25-års åldern var på väg hem och gick på Engelbrektsgatan i Borås. Mannen är nyinflyttad i stan och osäker på vägen stannade han en bil för att fråga.

Men några råd om hur han skulle ta sig hem fick han inte - istället tog föraren fram ett skjutvapen och tvingade till sig pengar. I samband med rånet blev mannen i 25-års åldern även knivskuren i ansiktet, exakt hur det har gått till kunde inre befäl vid boråspolisen, Roland Offfesson, inte säga.

– Det var en ensam gärningsman som både hade ett skjutvapen och kniv. Han försvann med en rivstart från platsen efter rånet, säger Roland Offesson, polisen i Borås.

Hur mycket pengar mannen blev rånad på vill polisen inte gå ut med. Däremot vill polisen gärna ha in eventuella vittnesuppgifter som har sett händelsen eller bilen som rånaren körde, en silverfärgad Audi A4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".