Robert Solin. Foto: Erika Larsson/SR.
Robert Solin. Foto: Erika Larsson/SR.
SPORT

Dålig mångfald inom ridsporten

Robert Solin: Ridskolorna befinner sig inte i närheten av områden med mångfald
0:36 min

Ridsporten är den näst största sporten i Sverige, sett till antal utövare, men väldigt få bland de som rider på ridskolor har annan etnisk bakgrund än svensk.

Det är bland annat ridhusens placering som kan vara bidragande faktorer som gör att det ser ut som det gör, det menar Robert Solin som är före detta ridhuschef för Borås ridhus och chefredaktör för hästtidningen Cheval.

– Breddridskolan är en Nordisk företeelse och invandringen i Sverige har ju tillkommit och skjutit fart från 60-talet och framåt så där har det inte hunnit hända någonting, säger han och fortsätter,

– En förklaring kan också vara att ridskolorna befinner sig oftast bara på ett ställe i en stad och då är det inte i närheten av områden där det råder större mångfald.

Robert Solin har tidigare även varit chefredaktör för Hästmagazinet och jobbar även som hoppdomare, något som han kommer att göra under SM 11-15 februari i Borås ridhus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".