Barnet på bilden har inget med övergreppen att göra Foto: Jurek Holzer/TT
Barnet på bilden har inget med övergreppen att göra Foto: Jurek Holzer/TT

Pedofilutredning i Borås växer

Åklagare: Vi har mycket god bevisning
1:41 min

Utredningen om sexuella övergrepp mot barn, där en man i 45-års åldern från Borås står som misstänkt, växer nu. Enligt åklagare Robert Beckard kan ytterligare barn blivit utsatta för övergrepp.

– Det har visat sig att det inte bara är två barn som utsatts för sexuella övergrepp, utan även ytterligare ett barn som utsatts. Utöver det så finns det två barn som sannolikt funnits i närheten, vi är inte riktigt på det klara om vad som hänt dem, säger Robert Beckard.

Mannen sitter sedan tidigare häktad för grov våldtäkt mot två flickor, sju och nio år gamla, båda är kompisar till mannens egen dotter. Övergreppen ska ha skett under förra året i mannens bostad. Men enligt åklagare Robert Beckard kan fler barn blivit utsatta för sexuella övergrepp av mannen.

Utredningen mot mannen är omfattande, i hans dator har polisen funnit stora mängder barnpornografiskt material - även en film som han själv har framställt.

– Han har filmat ett av övergreppen, sedan har vi ett antal fotografier där han fotograferat barnen i olika sexuella poser, säger åklagaren.

I det första polisförhöret med mannen medgav han sexuella kontakter med ett barn, sedan dess har han ändrat sin historia och förnekar nu allt utom den filmen.

Mannen har även skrivit på olika forum att han anser att sex med barn är naturligt, och även uttryckt olika önskemål när det gäller detta. Enligt åklagare Robert Beckard läggs detta också till bevisningen mot mannen även om mannen i efterhand har sagt att inläggen var tänkta som provokation.

Sammantaget anser åklagare Robert Beckard att bevisningen mot mannen är god.

– Det är väldigt sällan man har fotografier och en film på vissa av övergreppen. Det tillsammans med hans ursprungliga erkännande är väldigt bra bevisning, säger Robert Beckard.


Jenny Hellström
033 - 17 75 66
jenny.hellstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".