Nina Holgersson. Foto: Peter Elvemo
Nina Holgersson. Foto: Peter Elvemo
FREDAGSINTERVJUN 13/2-15

Tuff kamp mot cancern för Nina Holgersson

Nina Holgersson: Man lever på lånad tid
12 min

Nina Holgerssons två senaste år har varit mycket turbulenta. Samtidigt som hon blev egenföretagare och chef över tio anställda blev hon gravid. När dottern var nio månader kom nästa besked - bröstcancer.

Det började med att hon fick erbjudandet att köpa butiken som hon då jobbade extra i. Hon beslöt sig för att ta över butiken, men det var något som inte stämde.

– Jag blev väldigt trött i början. Men det visade sig ju att det fanns en anledning till det. Jag var ju gravid.

Att bli med barn precis när man skall ta över en affärsverksamhet, kanske inte är det mest optimala.

– Jag blev väl lite orolig, just då kändes det lite oseriöst att bli gravid precis när man tagit över ett företag. Jag kunde inte riktigt glädjas åt det. Men jag är ju väldigt glad över det nu.

Men omständigheterna skulle snabbt ändras igen. Nina gick på mamografi och fick där höra att alla värden var okej, men kort därefter började hon känna en knöl i bröstet. När hon väl gjorde om mamografin fick hon svaret cancer.

– Man tänkte nej! Men samtidigt så hade jag en liten dotter hemma, så jag kände bara att man får köra racet. Jag förstod att det var en tuff väg att gå, vilket det har varit, men det har inte funnits för mig att det inte skall gå vägen.

 Nina fick cellgifter och blev inlagd på sjukhus två gånger, då hennes värden var för dåliga. Men mitt i allt så fanns ändå motivationen att gå vidare.

– Jag har aldrig tänkt att nu är det kört, för jag är inte färdig.  

Hur mår du idag?

– Jag mår faktiskt väldigt bra, jag inte gjort mitt sista återbesök. Men jag mår bra och det känns väldigt skönt att kunna säga det, säger Nina Holgersson.


Peter Elvemo
peter.elvemo@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".