Michaela Castellari öppnar butik i Borås centrum för tredje gången. Foto: Melissa Gustafsson/Sveriges Radio
Michaela Castellari öppnar butik i Borås centrum för tredje gången. Foto: Melissa Gustafsson/Sveriges Radio
BORÅS

Butiker tvingas stänga i centrum

Michela Castellari: Tufft att ha en butik här
1:51 min

Flera mindre butiker i Borås centrum har på senare tid stängts, något som verkar vara en trend. Michela Castellari är en av de butiksägare som tvingats stänga. 

För tredje gången öppnar Boråsprofilen Michela Castellari upp en klädbutik i Borås centrum. Hon har tidigare behövt stänga ner sin butik eftersom det inte gått runt.

– Hösten har varit väldig tuff. Jag tror att det är tufft att driva en butik i Borås eftersom kunden i en småstad har förändrats, säger hon.

Istället för att handla i sin egen stad åker man på shoppingresa till en större stad och handlar eller till en närliggande stad som har ett större utbud menar hon.

En konkursförvaltare som P4 Sjuhärad pratat med säger att ”ovanligt många butiker gått i konkurs de senaste åren”. Michela Castellari vet också att flera butiker i Borås fått stänga den senaste tiden. Möjligheterna att handla enkelt på nätet är ett hot bland andra.

– Man ska som konsument avra medveten om att om man inte går till en viss butik och handlar så måste butiken kanske tillslut stänga. Men jag förstår konsumenterna eftersom jag själv köpt saker på nätet eftersom det blivit billigare, säger hon.

Michela Castellari tror att staden behöver arbeta på att få ett större utbud, vilket då skulle locka invånarna att stanna kvar och handla i sin egen stad.

Lisa Stratham, projektledare på Borås City menar istället att det finns många starka mindre butiker i staden och att boråsarna är måna om att stödja dessa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".