Alexandra Larsson
1 av 2
Alexandra Larsson, tatueringsborttagare från Bollebygd. Foto: P4 Sjuhärad
En av Alexandra Larssons tatueringar
2 av 2
En av Alexandra Larssons tatueringar. Foto: P4 Sjuhärad
BOLLEBYGD

Alexandra tar bort misslyckade tatueringar

Alexandra: Man får en andra chans
2:27 min

Hon är känd från tv-programmat Hela Sverige Bakar där hon tog hem segern. I vardagen arbetar Alexandra Larssons man som tatuerare och hon själv som tatueringsborttagare. 

– Det är inte hans tatueringar jag tar bort, har aldrig hänt, säger Alexandra Larsson.  

Är inte själva poängen att en tatuering ska sitta hela livet? 

– Det jag gör är ju att ge människor en andra chans, man kanske har gjort en tatuering utomlands, på fyllan eller så har man råkat ut för en dålig tatuerare. 

Alexandra Larsson och hennes man bor i Bollebygd men driver tatueringssalong i Mölndal. Hennes man är tatuerare, Alexandra har lasern som sitt arbetsverktyg och är den som tar emot de kunder som vill ta bort misslyckade tatueringar. 

– Det kan vara vem som helst som kommer in till mig. Man kanske har tänkt att en gej ska funka men så gör det inte det, säger Alexandra Larsson. 

– Jag tycker inte att man ska ha lasern i åtanke när man gör sin tatuering. Har man däremot haft en period i sitt liv då man gjort en tatuering som inte känns rätt senare tycker jag att man kan få en andra chans.

– Det har hänt att personer kommit in som däckat på en fest och där kompisarna tatuerat in olika teckningar med en hemmatatueringsmaskin, det har inte varit så lyckat. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".