Susanne Vesanen, parkeringsvakt i Borås. Foto: Markus Alfredsson.
Susanne Vesanen, parkeringsvakt i Borås. Foto: Markus Alfredsson.
TRAFIK

Parkeringsbrist i Borås ger fler böter

Borås Parkering: Folk chansar mer nu
1:07 min

Förra året ökade antalet utskrivna p-böter i Borås kraftigt. Kommunala Borås Parkering pekar ut bristen på parkeringar i city som en viktig orsak.

– Under förra året så blev vi ju av med Asplyckans markparkering (vid Åsbogatan) som blev bostäder. Det har vi kunnat mäta att de bilister som har stått där, de har ju istället ställt sig på gatan, säger Lennart Johansson - vd för Borås Parkering.

2014 skrevs det ut 16 500 parkeringsanmärkningar, jämfört med knappt 12 000 året innan.

– För att få plats i stan så kan det bli att man är lite stressad och man chansar lite mer än innan. Det påverkar ju vårt jobb.

Susanne Vesanen, som är parkeringsvakt i Borås, har märkt av att det blivit trängre, och att människor ibland fuskar med parkeringen när de har snabba ärenden.

– "Jag ska bara in här lite - det gör ju alla andra". Ibland kan man tycka att respekten är lite låg för skyltsättningen, säger Susanne Vesanen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".