Förskola. Foto: Jens L' Estrade/TT.
Förskola. Foto: Jens L' Estrade/TT.
BORÅS

Sänkt straff för förskolepedofil - föräldrar besvikna

Pappan: Jag lider med de andra föräldrarna
1:33 min

Pappan till ett av dom tre barn som utnyttjades på en förskola i Borås i somras är besviken över att hovrätten idag sänkte straffet för förövaren.

Tingsrättsdomen för grovt sexuellt utnyttjande mot hans son står visserligen fast men mildras när det gäller dom andra barnen och det är fel menar pappan.

– Jag tycker det är tråkigt att straffet minskats. Det har tagit så lång tid nu att få en riktig dom som man kan gå på. Så det är absolut jobbigt och jag är kluven, säger han.

Det var när sonen, som då var tre och ett halvt år gammal, kom hem och berättade att han fått följa med praktikanten in på förskolans toalett och där fått se och känna på hans snopp, som pappan och mamman gjorde en polisanmälan.

Hovrätten tror på pojkens berättelse och mildrar inte straffet när det gäller honom. 

– Jag hade önskat att straffet är kvar på två år och jag lider med de andra föräldrarna. Men det känns skönt att hovrätten har trott på min son och mig ochh min fru angående vad han har gjort med vår son, säger pappan till P4 Sjuhärad.

Sonen har bytt förskola och mår idag mycket bättre. Men han gråter ibland och pratar också emellanåt om det som hänt. Och pappan och mamman lever med en ständig oro.

– Jag har bara haft en bra bild förut och så händer det här. Det är det som är det jobbiga nu att man inte vet om man kan lita på människor, säger pappan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".