Kransen på bilden kommer från en annan begravning. Foto: Mikael Fritzon/TT
Kransen på bilden kommer från en annan begravning. Foto: Mikael Fritzon/TT

Marie lurades av begravningstjuven

Anhörig: Vi har mått väldigt dåligt
1:29 min

När Marie Hedéns son Marcus dog i cancer 2012 vände hon sig till en begravningsfirma i Sjuhärad. En anställd döms nu för att stulit pengar som begravningsgästerna gav till välgörenhet.

– Vi bestämde att folk skulle få skänka pengar till Barncancerfonden i stället för blommor, säger Marie Hedén.

Många av de anhöriga valde att skänka pengar, vissa direkt till Barncancerfonden och andra betalade in pengarna till begravningsentreprenören som sedan skulle vidarbefodra pengarna. Något han inte gjorde.

– 9 550 kronor hade folk betalat och efter mycket påtryckningar satte han in 3 850 kronor.

Under rättegången sa begravningsentreprenören att allt bara var ett misstag som berodde på att han var sjuk och precis gått genom en skilsmässa. Det är en ursäkt som inte Marie Hedén går med på.

– Vi har ju också mått väldigt dåligt efter att våra barn avlidit. När min son var sjuk och sedan dog, valde jag att sjukskriva mig för jag kände att jag inte orkade med. Det kanske han också borde ha gjort, säger Marie Hedén.

Begravningsentreprenören dömdes till vilkorlig dom och böter för bedrägeri, försök till bedrägeri och olovligt förfogande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".