Öde lekplats, men inte i Marks kommun. Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT.
Öde lekplats - inte i Marks kommun. Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT.

Hot i Mark: "Barnen vågar inte gå ut"

Mamma: Mina barn ligger sömnlösa
3:37 min

Camilla Andersson bor i Marks kommun, men funderar på att flytta. Hon och barnen är rädda för mannen som uppträtt hotfullt och synts beväpnad intill en förskola.

Kommunen har tvingats hyra in väktare för att skapa trygghet intill förskolan.  Mannen uppträder hotfullt i området, bland annat har han setts med yxa och järnrör.

Men det är inte bara kring förskolan som mannen sprider en känsla av otrygghet. Camilla Andersson som bor med sin familj i området tycker att det är så obehagligt att de nu letar efter en annan bostad.

– Mina barn är inte trygga, de vågar inte gå ut och leka och är sömnlösa på nätterna när han är som värst.

Camilla Andersson berättar att hon söker nytt boende för att hela bostadsområdet inte känns tryggt längre.

– Jag önskar att mannen får hjälp och att området ska kunna vara ett barnfyllt område med skratt och lek - att alla ska känna sig trygga. Alla grannar vågar inte låta sina barn vara ute och leka, och ingen vågar låta barnen vara ute på helger och kvällar.

På polisen säger man att man inte kan göra något, i alla fall inte som det ser ut just nu. Vad de vet finns inga polisanmälningar mot mannen, och "vi kan inte frihetsberöva en människa utan laglig grund". Läs mer här >>>

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".