Ungdomsspelen invigs. Foto: Peter Elvemo.
Ungdomsspelen invigs. Foto: Peter Elvemo.
BORÅS

Vid Ungdomsspelen är alla vinnare

SISU: Här ser vi ren glädje
3:37 min

Glädje före resultat och gemenskap före konkurrens. Under Ungdomsspelen i Ryahallen för Borås särskoleelever var alla nummer ett.

För fjärde året arrangerades den årliga tillställningen Ungdomsspelen där över hundra särskoleelever från Sjuhärad samlas i Ryahallen i Borås för att testa på friidrottens olika grenar.

Under dagen fick ungdomarna prova på allt från 60 meter, kulstötning och längdhopp där fokus mer låg på testa på än att jämföra resultat.

Likt ett olympiskt spel eller fotbolls-VM hölls det så klart en invigning där samtliga skolor presenterades och där dagen naturligtvis kröntes med priscerenomi.

Dagen arrangerades av SISU, Västergötlands handikappförbund och Borås stad. Stellan Översjö är projektledare för SISU.

– Här ser vi glädje. De här personerna sitter hemma och tittar på TV och ser de som idrottar men får inte själv en chans. De ser invigning och medaljutdelning. Att de själv får uppleva samma sak är ren glädje.

10-åriga Alexander var en av alla entusiastiska deltagare.

– Det känns så skönt att vara här och tävla mot sig själv.

Även om fokus på dagen lika mycket handlade om gemenskap kände ändå 15-åriga Matilda att själva tävlingsdelen var roligast.

– Man känner sig som en vinnare när man väl gör det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".