MARK

Hotfull man i Mark dömd flera gånger

Mannen som setts med både yxa och järnrör utanför en förskola i Marks kommun har dömts åtskilliga gånger tidigare. Det visar P4 Sjuhärads granskning.

Oron för mannen har gjort att en förskola har tvingats ha väktare för att säkra tryggheten för verksamheten. Kostnaden för väktarna är hittills på omkring en halv miljon kronor.

Många i området har vittnat om den oro de känner och om rädslan att det till slut ska hända något allvarligt. Trots att många i området tycker att det är obehagligt och otryggt så hävdar såväl kommunen som polisen att de inte kan göra så mycket.

P4 sjuhärad kan nu berätta att mannen är känd av polisen sedan tidigare och har dömts för brott flera gånger.

Det handlar bland annat om skadegörelse, brott mot knivlagen, samt att han har skjutit stålkulor mot sju bilar och slagit med tillhygge mot en bil.

Enligt vittnen har han varit synlig med en yxa, och där har anonyma anmälningar kommit in som endast lett till minnesanteckningar hos polisen.

P4 Sjuhärad har sökt förundersökningsledaren på polisen, men inte lyckats få någon kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".