Foto: Maja Jerosimic.
Arkivfoto från Hässlefesten. Foto: Maja Jerosimic.
BORÅS

Fem åtalas efter upplopp på Hässleholmen

I samband med Hässlefesten i Borås förra året ska fem boråsare ha försökt hindra polisen att gripa en person. Fyra av männen åtalas för våldsamt upplopp och en för olaga hot och misshandel.

Det var vid Hässlefesten i maj förra året som polisen skulle omhänderta en person som misstänktes för narkotikabrott.

En stor folksamling samlades då och försökte hindra poliserna, och bland dem fanns de fem männen i 20 till 30 årsåldern som nu åtalas.

Folkmassan slog mot poliserna och stenar kastades mot dem. En sten träffade motorhuven och vindrutan på en polisbil, och en annan landade nära poliserna.

En av de fyra, en 22-årig boråsare, pekas ut som anstiftare och han ska ha ställt sig på en sten och ropat till folk att komma och hjälpa till.

Han ska också ha tagit tag i armen och käken på en polisman och utdelat flera kraftiga slag mot hennes ansikte och huvud. Dessutom ska han ha tagit ett kraftigt tag om hennes hals och sparkat henne i ryggen.

22-åringen åtalas för misshandel och olaga hot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".