MARK

Mamma attackerad: Slog ett järnrör i bilen

Mamman: Rädd att han ska göra något ännu värre
1:53 min

När Maria och hennes barn mötte den hotfulle mannen i Marks kommun drog han ett järnrör i sidan på bilen. Trots det menar polisen att han inte kan frihetsberövas.

Det var i förra veckan som Maria var på väg i bilen för att lämna hennes två barn till en förskola i Marks kommun. Då möter hon en man som går på vägen och saktar in för hon tror att han behöver hjälp.

– Då börjar han springa mot bilen och när han närmar sig bilen ser jag att han har ett stort järnrör i handen. Så slår han järnröret mot sidoramen på bilen.

-- Jag blev så rädd så jag bara gasade iväg och så ringde jag polisen med en gång.

Vad sa polisen?

-- Jag har fått lämna min redogörelse och så har de inlett en förundersökning.

-- Jag är skiträdd att han ska dyka upp igen eller göra något ännu värre. Han hoppade på oss helt oprovocerat.

Långdraget hot
Som P4 Sjuhärad berättat har en förskola i Mark väktarbevakning sedan ett år tillbaka på grund av mannen. Kostnaden är hittills på omkring en halv miljon kronor. 
Mannen har setts dra runt med en yxa och järnrör, och trots att många är oroliga hävdar såväl kommunen som polisen att de inte kan göra så mycket.

Enligt Maria är hennes flicka så pass liten att hon inte ska ha märkt vad som hände vid attacken mot bilen förra veckan.
Sonen däremot tror hon har påverkats, och speciellt märks det på morgonen när Maria ska skrapa bort frosten från rutorna.

-- Han har inte velat att jag ska skrapa på hans sida, för han är rädd för att någon ska se honom där inne i bilen, säger hon.

– Jag kör en annan väg nu mera och så låser jag bilen och så kör jag fortare. Jag tror att jag ser han överallt. Jag är väldigt rädd att han ska hoppa fram.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".