Morgontidningar. Foto: Niclas Odengård.
1 av 2
Morgontidningar. Foto: Niclas Odengård.
Stefan Eklund, chefredaktör på Borås Tidning. Foro: Lisa Wahlström
2 av 2
Stefan Eklund, chefredaktör på Borås Tidning. Foro: Lisa Wahlström
MEDIA

BT oroas inte över sjunkande upplaga

Stefan Eklund: Vi tappar inte så många längre
1:49 min

Den svenska dagspressen fortsätter tappa i sina pappersupplagor - runt fem procent förra året. I Sjuhärad fortsätter Borås Tidning att tappa, även om fallet inte är lika brant.

Siffror från TS om upplageutvecklingen 2014 visar att de flesta tidningar tappade runt fem procent under 2014.
Sjuhärads tidningar tappar de också, men inte lika mycket. Borås Tidning backade med 1 300 papperstidningar, 3,1%, till 40 000 exemplar per utgivningsdag.

Stefan Eklund, chefredaktör på Borås Tidning tror att de klarat sig bättre på grund av den täta läsarkontakten och att läsarna litar på sina tidningar.

– Vi har en levande dialog med våra läsare och försöker göra journalistik som berör dem. Saker som uppfattas som viktiga för läsarna i deras vardag, säger han.

När det kommer till Ulricehamns Tidning behåller de sin upplaga och ligger kvar på 8 200 exemplar. Alingsås Tidning backar 300 exemplar, 2,8 procent, till 10 600 exemplar per utgivningsdag.

Stefan Eklund tror inte inte tidingsupplagorna kommer att gå uppåt igen och att allt fler kommer att ta del av sin tidning digitalt. Men papperstidningen kommer finnas kvar ett tag till.

– För oss är det inte jätteviktigt i vilken form läsarna tar del av oss, utan att de tar del av oss, säger Stefan Eklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".