Helena Hernelind, Malin Nyström, Lina Karlsson  och Emma Jelic. Foto: Madeleine Korneliusson/SR.
Helena Hernelind, Malin Nyström, Lina Karlsson och Emma Jelic. Foto: Madeleine Korneliusson/SR.
BORÅS

Efterlängtad gymnastikhall invigd

Borås gymnastikallians: Vi kommer nå högre nivåer
1:37 min

Efter flera års väntan invigdes i dag den ombyggda Sjuhäradshallen i Borås, eller Gymnatikens hus, som hallen numera kommer att kallas.

– Alla gymnaster tycker det är helt underbart, säger Helena Hernelind, ordförande för Borås Gymnastiksällskap.

3 miljoner kronor har den efterlängtade hallen kostat. Den är helt utrustad för gruppgymnastik och artistisk gymnastik, och bakom initiativet står klubbarna själva i en sammanslutning kallad Borås gymnastikallians.

Helena Hernelind från Borås Gymnastiksällskap och Malin Nyström från IK Ymer Gymnastik tror båda två att den ombyggda Sjuhäradshallen kommer att locka fler medlemmar till Borås gymnastikklubbar.

– Vi kommer växa och komma till högre nivåer. Och vi tror även att det kommer flytta folk hit i framtiden, både för att bli ledare och gymnaster, säger Helena Hernelind, och får medhåll från Malin Nyström.

– Det är alltid ledarbrist, men det är ju lättare nu att få till ledare med en sådan här hall.

16-åriga Lina Karlsson och 11-åriga Emma Jelic är med i Borås Gymnastiksällskap och IK Ymer Gymnastik, och de säger sig älska den nya hallen.

– I vår förra hall hade vi väldigt lågt i tak och inte lika mycket utrustning, så man kunde inte träna på så många grejer. Så nu är det mycket lättare att utvecklas, säger Lina Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".