Chips i lösvikt - hälsofara eller frihet

1:22 min

En Ica-butik i Umeå är en snackis sedan man börjat sälja chips och kakor - i lösvikt. Konsumentjournalisten Josephine Freje dömer ut nyheten som en smitthärd.

RÖSTA: Skulle du köpa snacks och kakor i lösvikt om det fanns?

På Ica i Teg i Umeå har salladsbuffén fått konkurrens av chips och kakor i lösvikt. Kockarna fick idén en dag när byttorna i buffén gapade tomma inför helgen.

Snacksbuffén har blivit omdiskuterad landet runt, och den lockar inte Josephine Freje - till vardags programledare på konsumentprogrammet Plus i Svt.

– Jag undrar hur de tänkt sig. Barn, de brukar inte vara i salladsbaren, men däremot i chipsbaren kan man tänka sig. De mosar och snorar - ohygieniskt och en hälsofara.

– Sedan tänkte jag på en annan sak. De har lådor man ska lägga ner det i, det är ju vidrigt - som att man skulle ha bag-in box lådor på systembolaget där man själv fick blanda rött och vitt vin och öl...

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista