FOTBOLL

Liljegärd är tillbaka - som tränare

7:47 min

Endast 26 år gammal lade den tidigare stjärnlandslagsspelaren Linnéa Liljegärd ner fotbollen. Nu är hon tillbaka som tränare för Bergdalens IK. 

I höstas lade hon av. Trots meriter från landslaget, utlandet och allsvensk fotboll hade Vårgårdabördiga Linnéa Liljegärd tappat motivationen och glädjen till fotbollen.

Uppdragen lät dock inte vänta på sig. Direkt efter ena karriären slumrat in tog en annan fart.

Tillsammans med Bergdalens IK basar nu Liljegärd över ett Sjuhärads mest talangfulla lag. 

– Det är klart att det var en omställning till en början. När vi drog igång i januari var det konstigt att inte vara med själv och träna. Jag tog några veckor först där jag bara skulle vara tränare och komma in i den rollen, säger Linnéa Liljegärd.

När du lade av så motiverade du det med att glädjen hade försvunnit. Hur har den här tiden varit sedan du lade av som spelare?

– Jag har väl känt att jag inte har brunnit för att spela så mycket. Sedan har det överförts till tränarrollen, att jag verkligen brinner för det och har glädje för det, säger Linnéa Liljegärd och fortsätter:

– Och det har väl gjort att det spritter lite i bena och att man blir sugen när tjejerna tränar och jag hoppas att jag kommer kunna vara med och spela en hel del i år, för det börjar komma tillbaka suget lite grann. Men jag har också behövt ta de här månaderna och släppa det helt för att komma tillbaka till det. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista