MORGON I P4 SJUHÄRAD

Herrljunga och Vårgårda fikar med samma chef

3:17 min

Chefslösningen för Herrljunga och Vårgårda är inte unik, men ovanlig. Sedan en månad har kommunerna samma personalchef - Marie Granberg-Klasson ser nu skillnaderna tydligt, inte minst fikatiderna...

– Tiderna kring kaffet är exempelvis lika, men inte reglerna. På ena stället ska man fika i gemensamma utrymmen och på det andra kan man välja lite mer fritt, säger Marie Granberg-Klasson som sedan 1 april är ny personalchef i både kommunhuset i Herrljunga och Vårdgårda.

De största skillnaderna är enligt Marie Granberg-Klasson hur upplägget och rutinerna ser ut i de olika kommunerna. Men som ny på en arbetsplats, i detta fall två, är det mycket att sätta sig in i.

– Jag tycker det har gått bra. Det brukar vara så att man kastas in med en gång och frågorna kommer så fort man öppnar dörren.

Stridsyxan som länge funnits mellan Herrljunga och Vårgårda tror Marie Granberg-Klasson har grävts ned. Detta i samband med sammanslagningen av flera centrala funktioner i kommunerna där man varit överens och velat samarbeta över kommungränserna.

– Jag tycker att det är väldigt samsynt och man vill varandra väl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista