BORÅS

Resenärer oroliga för Greklandskrisen

1:23 min

Semesterfirarna i Borås är oroade över utvecklingen i Grekland. Det finns också de som väljer bort landet som resmål för att osäkerheten är för stor.

– Vi hade tänkt ta ett sista minuten-flyg till Grekland men det gjorde vi inte nu på grund av osäkerheten med matvaror och pengar, så det kändes inte lika bra. Nu åker vi till Menorca istället, säger en person utanför en växlingsbyrå.

”Tycker synd om dem”
Många känner en viss oro för att åka till Grekland efter pengakrisen, men man hoppas att de snart ska komma på fötter igen.

­­– Jag tycker synd om grekerna. Vad jag förstått har de lånat pengar för att betala ut pensioner och allt vad det kan vara och förr eller senare måste ju bubblan spricka, säger ett par utanför samma växlingsbyrå.

Paret har varit i Grekland innan, nu valde man istället ett annat resmål.

– Nu ska vi till Turkiet istället, men vi åker gärna tillbaka till Grekland. Jag är inte orolig för att det ska bli dyrare där efter krisen. Jag tror att de löser det, det måste de göra på något sätt.

Behövs kontanter
Men alla är inte rädda för att åka till Grekland i dessa tider. Har man bara kontanter med sig bör det gå väl, tror en resenär.

– Jag läste att det kunde vara risk för att maten skulle ta slut på vissa restauranger, men det är inget som oroar. Det var länge sedan vi bokade resan och har man bara pengar med sig klarar man sig nog. Så länge det inte blir några oroligheter med upplopp och sådant, det är inte kul.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista