GÄST I P4 SOMMAR

Jonas Colting rör upp känslor med sina åsikter

3:23 min

Boråsaren Jonas Colting är triathlet, författare, föreläsare och omstridd debattör. Idag gästade han P4 Sommar tillsammans med Olof Carlsson.

Boråsaren Jonas Colting är sexfaldig VM- och EM-medaljör inom triathlon. Han är författaren som förra året simmade kust till kust.

Han arrangerar löp- och sim-tävlingar samtidigt som hans twitterkonto och podcast väcker stora känslor.

Till exempel när han kallade golf för en psuedoidrott där rökande tjockisar kan hävda sig. Han har också gått till attack mot dietister och fruktdrycksföretag.

Föreläser om folkhälsa
Just nu reser han landet runt och föreläser för bättre folkhälsa. 

Programmet gästades även av Olof Carlsson, som Jonas har hjälpt att gå ner i vikt. Olof har varit överviktig hela sitt liv och vägde 150 kg när han bestämde sig för att komma i form.

– Man kommer till en punkt då man känner att det får vara slut med det här, säger Olof Carlsson.

Gick ner 40 kilo
Olof Carlsson gjorde en gastric bypass och hade gått ner 40 kg när han började höra av sig till olika personliga tränare för att skapa nya rutiner och för att få hjälp med träningen inför ett swimrun.

– Alla tränare sa att nej, du klarar inte det här. Då mailade jag Jonas och han bokade en tid med en gång, säger Olof Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista