Bollebygd tror att järnvägen skyndas på

1:05 min

Den snabba järnvägen mellan Borås och Göteborg ska skyndas på. Det tror Peter Rosholm (S) efter ännu ett möte med infrastrukturministern Anna Johansson (S).

I går samlades Bollebygd, Härryda och Mark (BoHäM) till ett gemensamt fullmäktigemöte på Kulturhuset i Mölnlycke för att prata om den framtida järnvägen mellan Borås och Göteborg.

Till mötet hade man bjudit in Sveriges infrastrukturminister Anna Johansson (S), som bland annat skulle prata om de planerade höghastighetsbanorna mellan Sveriges tre största städer Stockholm, Göteborg och Malmö.

Peter Rosholm (S) är ordförande i kommunstyrelsen i Bollebygds kommun och menar att man lyckats övertyga om att skynda på med projektet. Järnvägen gäller främst Borås och Göteborg men är ett projekt som också påverkar Bollebygd och Mark.

– Nu tycker jag att vi har lyckats, vi har träffat statens förhandlare och Anna Johansson flera gånger. Nu tycker jag att de tar det på allvar och förstår att det är bråttom att bygga och komma till skott, säger han.

Han menar att staten pratar om flera nyttor och han menar att järnvägen mellan Borås och Göteborg också är en sådan nytta. Däremot prioriteras den inte lika högt som andra nyttor.

– Det blir mer tydligt att bygga mer bostäder, att det är det som är uppdraget, säger han.