SVENLJUNGA

Makabert människorov - sista dagen i rätten

Idag hölls förhör med Svenljungabon som misstänks ha plågat sin ex-fru i flera år, stängt in henne i en grop, dödat tre hundar och tänt på hennes katt.

Kvinnan beskrev under gårdagen hur hon levt i skräck på gården utanför Svenljunga där de bodde tillsammans.

Platsen var omgiven av ett högt stängsel, och bara mannen hade nyckeln. Hon berättade att hon inte fick lämna gården utan hans godkännande.

Stängdes in under golv
Dag två i den omtalade rättegången fortsätter med vittnesförhör, och nu har också den åtalade mannen hörts av domstolen.

Bland annat ska mannen vid mellan sju och tio tillfällen ha stängt in kvinnan i en grop som han grävt under sovrummet.

Mannen nekar till det. Enligt honom ska syftet med gropen ha varit att gömma sig från polisen - detta eftersom han var häktad i sin frånvaro för ett annat brott. 
Även kvinnan var misstänkt för brottet, men inte häktad, och enligt mannen ska båda två gemensamt velat undanhålla sig från polisen.

Bodde i skogen
Paret ska dessutom under en månads tid ha spenderat dagarna ute i skogen för att undvika att bli upptäckta av polisen.
Enligt kvinnan gick hon med på det av rädsla för mannen, som vid upprepade tillfällen ska ha hotat och misshandlat henne. "Han gjorde allt för att plåga mig" sa hon under gårdagens förhör.

Själv menar han att inte misshandlat henne, men att det funnits tillfällen då han hållit fast henne i handlederna och skrikit.

Tände på katt
Förutom grov kvinnofridskränkning och olaga frihetsberövande står mannen även åtalad mannen för flera fall av djurplågeri.
En av händelserna - då mannen ska plågat en katt genom bland annat att tända eld på den och hugga av den svansen - nekar han helt till.

Ett vittne bekräftade dock den uppgiften i förhören idag.

Däremot har mannen medgivit att han hängt två hundar - även om han bestrider brott - och kvävt kvinnans chihuahua med en plastpåse. Dock påstår han att även kvinnan varit delaktig.

Rättegången avslutas idag. När dom meddelas är inte klart.