FOTBOLL

Är damernas domare sämre?

1:42 min

Efter en svår olycka i helgen har Nittorpspelaren Julia Axengren fått nog. Hon tycker domarnas nivå är för låg - det satsas för lite. Är det så?

I lördag blev nittorpspelaren Julia Axengren allvarligt skadad i en division 1-match. En våldsam spark mot huvudet gav henne åtta stygn.

Julia menar att det är dags att damfotbollen får fler sjukvårdare och bättre domare, domare som klarar att stävja det som hände i helgen.

Fredrik Isacson - som jobbar med domarutveckling inom Västergötlands fotbollsförbund - känner inte riktigt igen sig i kritiken.

Han medger att det finns ett problem när det gäller rekrytering av domare, och då främst kvinnliga domare, men han betonar att det inte är så att man tillsätter sämre domare när det gäller damfotboll.

Sara Persson från Rävlanda är domare på allra högsta nivå och även hon lyfter fram problemet med nyrekrytering av domare. Även om inte heller hon känner igen sig i Julia Axengrens kritik så lyfter hon fram det viktiga i att också vidareutbilda och ta hand om de domare som finns.