LIVE I P4 SJUHÄRAD

Trainwreck Remedys släppte growlen

5:17 min

Från dödsmetal till outlaw-blues - Trainwreck Remedys har gjort en rejäl genreresa sedan starten för knappt två år sedan.

Bandet grundades i december 2013 av Kenny Wern och Oscar Wigner, och till en början var tanken att detta skulle vara ett sidoprojekt till deras dåvarande Dödsmetalband.

Meningen var att spela in 2-3 låtar av mjukare slaget, men det slutade med 13 spår och blev deras nyligen släppta debutskiva.

Låtarna är skrivna under tiden de spelade in och har väldigt olika karaktärer, inspirerade av AC/DC, Brad Paisley, Johnny Cash, Dregen med flera.

Bandet som kvartet blev till på scenen på ett event i Kinna, där grabbarna kallade in Niklas Mellberg på slagverk som tidigare spelat tillsammans med Kenny och Oscar.

Basknäppare blev Adam Kullberg som var bekant och barndomsvän till Niklas. Efter giget så bestämde de fyra att "det här måste vi göra igen….mycket!"

På frågan vilken genre de tillhör blir svaret.

– Vi vill säga country/outlaw/blues med en stadig rockgrund. Samtidigt är vi flexibla och kan anpassa oss till vad det är för slags publik och event vi spelar för.