BORÅS

Gustaf spelar död? i SVT:s "Ängelby"

3:33 min

I höst tv-debuterar hockeytalangen Gustaf Petersson från Gånghester i SVT:s nya storsatsning Ängelby. Karriären kom till av en slump.

Gustaf spelar den talangfulle hockeyspelaren Jesper Wallin. I inledningen av TV-serien blir han påkörd av Mia Skäringers rollfigur och dör... eller ?

Frågan hänger i luften och Gustav Petersson vill inte avslöja hur handlingen fortsätter.

– Jag får inte riktigt säga vilka scener jag har spelat in för då kan jag avslöja för mycket av handlingen, säger Gustaf. 

Att han hamnade i TV-serien var en slump. Hans pappa är i reklambranschen och fick frågan om hans son som spelar hockey kunde komma upp till Trollhättan och filma. De behövde en hockeyspelare i 20 årsåldern, vilket passade in på Gustav som går hockeygymnasiet och spelar i BHC.

– Jag trodde först det var en reklamfilm men så var det en tv-serie. Jag skulle först göra några hockeyscener men sedan skrevs manus om och då blev det några fler scener.

Hur var det att vara med på inspelningsplatsen?

- Det var väldigt kul! Jag har varit med pappa och filmat väldigt mycket och spelat in reklam, men det här var annorlunda. Det var mycket mer folk på plats och mer tider som skulle passas. Det var lite svårt i början och jag har ju inte gått någon scenskola, så det var ju lite nervöst de första gångerna.

Hur var det att träffa alla kända skådespelare?

– Jag träffade både Mia Skäringer och Joel Spira från Snabba Cash, så det var riktigt kul, säger Gustaf.

Kommer du se TV-serien i höst ?

– Självklart!