Efter smällen: Nu flyttar förskolan iväg

1:08 min

Vid lunchtid utrymdes Silviagården på Hässleholmen på barn och personal. Efter nattens explosion vill man inte vara kvar i området.

– Vi måste lämna Silviagården nu. Vi kan inte ha kvar verksamhet i det huset, eftersom det även tidigare har varit oro i området som har drabbat vår verksamhet, säger områdeschefen Malin Molid Svenningsson i ett pressmeddelande från kommunen.

Det var vid 2-tiden i natt som boende på Hässleholmen vaknade av en kraftig smäll och larmade polisen. Enligt polisen rör det sig troligtvis om en handgranat som sprängts.

Det var efter att oroliga föräldrar hört av sig som stadsdelsförvaltningen Östers ledning tog beslutet att flytta barnen.

– Föräldrarna ringde redan tidigt på morgonen till förskolechefen om att de kände sig oroliga över det som har hänt. Och då lyssnade vi på deras signaler om att de gärna vill vara på någon annan förskola.

Vid lunchtid i dag utrymdes alltså förskolan Silviagården, där 24 barn går. Verksamheten flyttas tillfälligt till Våglängdsgården. Barnen kommer vara där i en vecka.

Tror ni att det kommer vara säkrare där om en vecka?

– Vi har en förskola i området och de kommer vara kvar där. Så jag tror absolut det. Men nu hade vi möjligheten att evakuera just den förskolan.

Barnen och personlen kommer att finnas kvar på Våglängdsgården hela nästa vecka och eventuellt ytterligare några dagar. Efter det flyttar de till Milstensgårdens paviljonger.